04/11/2019

Experts debaten en Invat·tur el disseny de ciutats i pobles per a promoure l'accesibilitat i l'autonomia

L’Institut Valencià de tecnologies Turístiques (Invat·tur) acull el 7 de novembre la jornada Dissenyant ciutats i pobles per a totes les persones, organitzada per Fundació ONCE en col·laboració amb la Fundació ACS i Turisme Comunitat Valenciana, amb l’objectiu d’obrir un debat sobre accessibilitat i urbanisme i promoure l’autonomia de tots amb la creació d’entorns i serveis urbanístics, que servisquen per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans.
El fòrum pretén difondre bones pràctiques desenvolupades en l’urbanisme, l’edificació, la mobilitat i els serveis públics en general en ciutats i pobles. A més, durant la trobada s’exposaran els criteris tècnics més usuals que la normativa no explica i es proposaran alternatives quan els criteris no puguen aplicar-se de forma directa.
La jornada, dirigida fonamentalment al sector turístic, inclou diverses taules redones en les quals s’abordaran aspectes tals com la formació en patrimoni i turisme accessible, l’accessibilitat en el turisme des de les entitats, la comunicació sensorial i cognitiva i l’aposta del sector empresarial per l’accessibilitat.
La directora de l’Adreça de Zona de l’ONCE a Alacant, Estela Mª Medina Peláez, i el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, seran els encarregats d’inaugurar la jornada.
Després de la inauguració, l’arquitecta tècnica de l’àrea d’accessibilitat de l’ONCE, Carmen Fernández Hernández, parlarà sobre l’observatori d’accessibilitat universal del turisme a Espanya.
Després de la clausura, a càrrec del director general Herick Campos, la jornada conclourà amb una visita voluntària dels participants al Smart Lab d’Invat·tur, un laboratori tecnològic adaptat i accessible.
Inscripcions