14/10/2019

Turisme Comunitat Valenciana edita una guia d'aplicació dels ODS a les destinacions turístiques amb cent recomanacions sostenibles

Turisme Comunitat Valenciana ha editat una Guia d’aplicació dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) a les destinacions turístiques valencians i que conté cent recomanacions de sostenibilitat. L’objectiu de la nova guia de recomanacions és que les destinacions aconseguisquen els 17 ODS.
Cal assenyalar que aquests objectius, aprovats per Nacions Unides l’any 2016, configuren el nou marc global per al desenvolupament econòmic i social a nivell mundial.
En aquest sentit, el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, ha remarcat que “el turisme és una de les palanques per a aconseguir un creixement més sostenible i inclusiu, sobretot perquè el seu caràcter transversal afavoreix la seua repercussió en diferents àmbits”. Ha subratllat, a més, que “aço ens ha donat la possibilitat de desenvolupar un document que ens obri la porta a aplicar, en el nostre sector, els 17 objectius del mil·lenni”.
El document és una guia pionera i estratègica en la qual es realitza una profunda anàlisi dels ODS i de les possibilitats d’influir en ells des de l’àmbit local turístic de la Comunitat Valenciana. Aquest document, que va presentar el president de la Generalitat a Xàbia el passat mes de juliol, “suposa posicionar-nos com a referent turístic en l’impuls de la consecució d’aquests objectius, però també ens ha permès aportar una visió pràctica al conjunt de reflexions que, des de l’àmbit públic i privat, s’estan realitzant sobre l’impacte del turisme”, ha destacat Colomer.
En un acte, celebrat recentment a Madrid, Francesc Colomer ha fet lliurament de la guia a la secretària d’Estat, Isabel Oliver, amb l’objectiu de traslladar-li les accions que, des de la Generalitat, s’estan implementant en matèria de sostenibilitat a la Comunitat Valenciana.
20191014_Guia ODS 2
Per a la secretària d’Estat de Turisme, Isabel Oliver, “és fonamental que tots els actors del sector treballen junts per a garantir la seua sostenibilitat a llarg termini i així ho hem plasmat en les directrius generals de l’Estratègia de Turisme Sostenible 2030 que tenen als ODS com a guia. L’objectiu és transformar el model turístic espanyol cap a un model de creixement sostingut i sostenible que permeta a Espanya mantenir la seua posició de lideratge mundial”.
A més, durant la trobada, ambdues institucions han destacat la voluntat de coordinar accions conjuntes per a avançar en matèria de sostenibilitat en el sector turístic, en col·laboració amb altres entitats públiques i privades.